vaseline

 

ja ik weet het, de winter is bijna voorbij en de lente is in aantocht maar vaseline kun je ook in de zomer gebruiken hoor! (hihi)

vaseline is een heel handig middeltje, eigenlijk kun je het voor heel veel gebruiken! Hier wat informatie over vaseline en wat je er allemaal mee kan doen.

 

vaseline is een restproduct van de aardoliewinning, bestaad uit koolwaterstoffen. als de vaseline niet gezuiverd is kan het kankerverwekkende stoffen bevatten. de ‘normale’ Vaseline heet eigenlijk petroleum jelly Vaseline is een merknaam van Uniliever die tot productnaam is geworden.

 

 

Vaseline wordt in de geneeskunde, de techniek en de cosmetica gebruikt.

Het heeft de eigenschap om niet in de huid te trekken, het blijft op de huid liggen en dekt deze goed af.In de geneeskunde wordt het daarom onder meer gebruikt om de huid af te dekken bij eczeem, brandwonden een extreem droge huid .Daarnaast wordt vaseline gebruikt als smeermiddel en om metalen onderdelen te beschermen tegen corrosie (soort roest)

Volgens sommige bronnen is de naam vaseline samengesteld uit het Duitse woord voor water (wasser) en het Griekse woord voor olie (elaion)

 

wat je kan doen met vaseline :

1. Je krijgt sterkere wimpers door elke avond voor het slapen gaan je wimpers in te smeren met vaseline. Dit doe je het beste door een oude mascaraborstel schoon te maken en in vaseline te dopen.
4. Kapotte huid rondom je neus, van een verkoudheid? Smeer er wat vaseline op! Ook is het handig om wat vaseline onder je neus in de winter.
5. Gebruik bij irritaties na het scheren Vaseline voor een hydraterende werking
6. Smeer Vaseline op gebarsten lippen
8. Heb je last van ruwe ellebogen? Smeer er dan een aantal keer per dag een dikke laag Vaseline op.
9. Zijn je gezichtsreinigingsdoekjes op? Smeer dan wat Vaseline op je gezicht/ogen en je veegt je make-up er zo van af met een doekje of een natte make-up pad. Wel even in laten trekken voordat je het er weer afveegt.
10. Zachte voeten krijg je door je voeten in te smeren met Vaseline en vervolgens sokken aan te trekken. Laat het een nacht intrekken
11. Zien je nagelriemen er niet al te best uit? Smeer een paar keer per dag wat Vaseline erop
14. Langer van je parfum genieten doe je door eerst Vaseline aan te brengen op de plek waar je je parfum gaat spuiten.
16. Moet je een dag lang een big smile opzetten (bijv. Voor een modeshow of een fotoshoot), smeer dan een dun laagje Vaseline op je tanden voor een stralende lach.
18. Ga je voor rode lipstick? Smeer dan een dun laagje Vaseline op je tanden, dit zorgt ervoor dat lipstick niet op je tanden komt.
19. Vaseline dient ook als highlighter. Smeer wat op de uitstekende gedeelten van je gezicht, zoals je neus, jukbeenderen, kin en net onder het uiteinde van je wenkbrauw.
21. Als je last hebt van droge en gespleten haarpunten, kun je wat vaseline erin smeren. Pas op dat je er niet teveel insmeert, en niet in de buurt van je hoofdhuid.
23. Zit je ring vast om je vinger? Smeer er wat Vaseline rondom en hij glijdt er zo van af.
24. Breng met een wenkbrauwborsteltje wat Vaseline aan op de wenkbrauwen. Dit zorgt ervoor dat je wenkbrauwen de hele dag in model blijven zitten.
25. Als je een doffe plek op je schoenen of tas hebt, kun je er een vingerpunt Vaseline op doen. Zo glanzen ze weer
27. Ziet je nagellak er na een paar dagen dof uit, dan kun je deze weer laten blinken door er wat Vaseline op te doen.
29. Heb je in de winter snel last van kloven op je vingers? Smeer deze dan dik in met Vaseline. Om kloven te voorkomen, smeer je dagelijks je handen in met een goede laag Vaseline.
30. Vaseline kan ook worden gebruikt als oogschaduwbasis! Smeer een dun laagje Vaseline op je oogleden voordat je je oogschaduw aanbrengt. Je oogschaduw zal er intenser door lijken.

 

DIY met vaseline !

Meng wat Vaseline met (zee)zout om je eigen scrub te maken

Een mooie glans op je wangen? Breng wat blush aan en vervolgens dep je wat Vaseline erop

meng wat oogsschaduw met vaseline (eventueel honing voor een geode werking) en je hebt lipbalsem


 

 

ik hoop dat je hier wat aan gehad hebt!

xxjes van eva

 

2 thoughts on “vaseline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *