kleedgeld

hoi hoi girlzz ! vandaag heb ik voor jullie een artikel over kleedgeld, sorry dat ik niet meer zoveel post de laatste tijd maar ik had 4 rep’s 🙁

als jullie mijn shopblog hebben gezien weten jullie dat ik met mijn vriendin ben wezen shoppen en leuk items heb gescoord (link: http://eva.gezinboer.nl/shopping/eerste-keer-kleedgeld-shopblog/)

ik hoop de aankomende tijd weer wat meer te gaan posten! xxjes


 

hoeveel kleedgeld is normaal?

ik heb 1 april 2015 voor het eerst kleedgeld gekregen, ik krijg 50 euro waarvan ik 20 euro moet opsparen voor jassen en schoenen, dus heb ik 30 euro per maand voor kleding..

Leeftijd Kleedgeld (€)
12 tussen 30 en 45
13 tussen 45 en 50
14 rond de 50
15 tussen 50 en 60
16 tussen 50 en 60
17 tussen 50 en 65
18 tussen 50 en 60

voor mijn mening is er geen “normaal”bedrag voor kleedgeld, dat ligt aan jullie thuissituatie en aan wat je ouders vinden. als jullie bijvoorbeeld niet zo rijk zijn kan dat minder zijn dan andere kinderen, maar niet getreurd want voor weinig geld kun je ook hele leuke items kopen! 🙂 hierboven zie je een tabel met leeftijd en kleedgeld per maand.

 

goed met je geld omgaan

 

als je kleedgeld krijgt moet je wel een beetje met je geld om kunnen gaan…. het is natuurlijk leuk om alles meteen uittegeven maar het is niet altijd even slim. als je bijvoorbeeld zaterdag gaat shoppen en je maakt gelijk al je geld op aan t-shirtje’s en broeken, en je gaat maandag naar school maar je merkt dat je geen schone legging’s meer hebt….0: of je slijt er een gat in en je hebt geen geld meer om een nieuwe te kopen.

ik heb een paar tips voor jullie:

1) bewaar altijd 5 euro voor de zekerheid, je weet maar nooit

2) kijk voor dat je gaat shoppen eerst even in je kast of je nog wat nodig hebt, bijv. nieuwe sokken of hemdje

 

wat zit bij je kleedgeld in?  

bij iedereen is dit anders, bij anderen betalen je ouders nog ondergoed en schoenen en bij weer anderen moet je alles van je kleedgeld betalen, het verschilt ook bij hoeveel je krijgt, als iemand bijv. alles zelf moet betalen krijgt hij waarschijnlijk meer dan iemand die geen jas of schoenen hoeft te kopen…

ik moet badkleding, qymkleding voor school, sjaal, must enz. mijn ouders betalen ondergoed

 

 

maak er wat gezelligs van 

kleedgeld is natuurlijk super leuk! maar er wat gezelligs van, vraag een vriendin en ga samen een middagje shoppen!

 


ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad!

xxjes eva 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *