deodorant test

hallo ! ik ga jullie vandaag wat dingetjes vertellen over deo, en er een paar reviewen. ik behandel alleen vrouwendeo en spuitdeo, omdat ik geen ervaring met mannendeo, en rollerdeo heb,

eerst wat over deo en zweet

deo : deo en antitranspirant is verschillend, deo zorgt dat je het zweet niet ruikt en antitranspirant zorgt dat je niet (veel) gaat zweten. maar de meeste deo’s hebben het allen 2 in zich

zweet : Er zijn twee soorten zweet, zweet dat door eccriene zweetklieren wordt veroorzaakte en zweet dat door apocriene zweetklieren wordt gemaakt. Het zweet van eccriene zweetklieren heeft weinig geur van zichzelf, maar zweet van apocriene zweetklieren heeft een vrij sterke tot zeer sterke geur. Onder de oksels komen beide soorten zweetklieren voor.

 review 

rexona deo : rexona heeft niet zo veel verschillende geurtjes, en ook niet zo sterk een beetje neutraal dus, hij heeft geen dop maar een soort locker, als je de spuit knop naar voren duwt staat hij op “slot” hij spuit ook heel zacht, maar als je het “knopje” te licht induwt ruik je sterke gas lucht. dus als je een mens bent die van naturel houd en zin dop altijd kwijt is en gas lucht niet erg vind is dit een aanrader!

vogue deo : vogue deo8 is mijn favoriet, hele lekkere zoete geurtjes en leuke verpakkingen. spuit soepel en licht wel vind ik dat hij snel op gaat ( ik doe ook niet een klein beetje maar toch)

8×4 deo : 8×4 heeft denk ik de meeste soorten, en geuren en de leukste verpakkingen! altijd leuk om te zien. en meestal klopt de verpakking bij de geur! 8×4 deo zit heel erg vol en is ook best zwaar voor in je tas ofso, hij spuit best zwaar en sterke geur ( bijna te sterk) als je te veel spuit en je ademt het in krijg ik meestal hoestbuien!

dove deo : dove is een goed gespecialiseerd merk vind ik, neutrale verpakkingen maar tog modieus. meestal werkt hij ook goed, net als rexona een beetje neutrale geuren. spuit zo zwaar dat je hem bijna met 2 handen moet indrukken, laat een soort wit spul achter op je oksel, ik denk dat dat hoort.

fa deo : ik heb niet veel ervaring met fa, ik weet wel dat hij fijn spuit, ook zacht net als rexona. beetje drukke verpakingen, niet heel veel soorten en ook niet heel neutraal, als je niet heel goed bent ik met een hand spuiten is fa de beste oplossing.

 

fa deo
fa deo
rexona deo
rexona deo
vogue deo
vogue deo
8x4 deo
8×4 deo
dove deo
dove deo

4 thoughts on “deodorant test

  1. Ik vind Dove en Rexona en Odorex er het saaist uitzien qua buitenkant. Maar het gaat uiteindelijk om de inhoud van de deo en zijn werking. Als die maar goed werkt dan is alles o.k. maar dat verschilt van persoon tot persoon. Ik vind Fa deo”s er van de buitenkant wat goedkoop uitzien. Met een glanzende spuitbus oogt het wat te goedkoop naar mijn idee. Dan heb je ook al vlug het idee dat de inhoud ook goedkoop is of goedkoop ruikt. Iets wat goedkoop ruikt is altijd nog beter dan een zweetgeur. Het is de bedoeling dat je de deodorant je fris houdt vrij van zweetgeur. De deodorants van Vogue girls zien er wat kinderachtiger uit dan de doorsnee deo”s die verkrijgbaar zijn. Het is iets voor jonge meiden. Zoals brugklassers, en basisschoolleerlingen. De werking van Vogue girl zal bij diegenen die boven de zestien zijn wat te zwak zijn, denk ik. Het hangt van de persoon af en dat is persoonlijk weer heel verschillend. Sommigen zweten nauwelijks en anderen weer meer en weer anderen weer veel. Dan spreek je over overmatige zweetproductie en een sterkere zweetgeur. Ook hier valt wel iets aan te doen. Ze zeggen dat de zweetproductie en de hoeveelheid dat je zweet en de geur erfelijk bepaald zou zijn. Iemand met een sterke geur draagt zoiets erfelijk over aan de volgende generatie dus hun kinderen. De werking van Vogue girl is dan niet langdurig bij de wat ouderen maar ruikt wel lekker, en vrolijk. Ook de deodorants ogen zo. E het staat wel decoratief en vrolijk voor op de wastafel, kaptafel, of badkamer. Het deomerk van 8×4 vind ik er het spannendst uitzien . Aan de buitenkant kun je ongeveer zien om wat voor geur het gaat. Je kunt er je dan zo ongeveer een voorstelling bij vormen. Het is een parfumdeodorant maar die houdt het zweten niet tegen. De degelijke types gaan voor Odorex, of Dove, Rexona, of Sanex. Deodorants van 8×4, en Fa en Vogue zijn parfumdeodorants. Vogue heeft ook een lijn voor mannen en voor vrouwen en die werking is wel goed. Je blijft er de hele dag fris bij. Heb je wat in de ochtend opgespoten dan ruik je dit “s avonds nog maar is bij iedereen weer verschillend. Want iedereen is weer verschillend. Bij een doorsnee zweetproductie of normaal werkt deze wel goed. Ik had altijd Reve exotique van Vogue. Ik heb door de jaren heen heel wat merken gehad. Vroeger had je van Fa maar een geringe keuze maar nu is er een breed geuren palet aan deo”s verkrijgbaar van Fa. Ik vind de buitenkant van de Fa deo”s wat aan de goedkope kant en dan denk je dat de geur wel het zelfde zal zijn alhoewel sommigen zeggen dat dat niet zo is. Beter iets dan niets. Floral poppy lijkt me wel lekker fris toe. En dat ziet er toch niet zo goedkoop uit als al die andere type deo”s van Fa.

  2. De deodorantrollers van Yves Rocher waren ook wel goed. Ze roken lekker fris naar fruit zoals mandarijn, en citroen. Die van Playboy voor mannen en Extase zo heet dat merk was ooit in de supermarkt te koop maar die werkte niet zo goed. De werking was minder krachtig goed dan Nivea en Vogue, reve exotique. Vroeger kregen we wel een folders met aanbiedingen van Yves Rocher maar die krijgen we niet meer. Er zijn nog wel winkels van in Amsterdam, en Utrecht, en Groningen. Yves Rocher liet zich meer door de natuur inspireren en dat sprak je wel aan die natuurlijke geuren.

  3. Voor iedereen zal de werking wel persoonlijk zijn want werkte het bij niemand dan zou het toch niet meer verkocht worden. het verschilt dan van persoon tot persoon. De een heeft liever een parfumdeodorant en de ander liever niet en weer een ander heeft liever deo”s en deosticks, creme, of verstuiver. Deodorants die de oksels droog houden in plaats van parfum. Er zijn er ook die twee in een hebben. Zonder alcohol voor een droge huid zo dat het de huid niet uitdroogt en zonder parabenen en parfum.

  4. De deodorant van Louis Widmer kan ook tegen zweethanden gebruikt worden. Voor mensen die overmatig zweten is er Medex en Syneo 5 en Odaban en Odorex dry en Seven days, en Okselpads verkrijgbaar. Syneo 5 heeft zeer veel goede reviews gekregen van mensen die last hadden van overmatig zweten. Om het overmatig zweten te laten stoppen heeft dit gewerkt. Na enige tijd had men hier helemaal geen last meer van. Droge oksels. Bij enkelen zal het wel niet helpen maar dan zullen ze wel medisch ingrijpen. Het kan ook met botox injecties bestreden worden maar die werken maar tijdelijk. Het sympatisch zenuwstelsel is hier bij betrokken en dan zou je naar een kliniek toe moeten om die zenuwbanen operatief te laten doorsnijden. Zweten gaat automatisch en onbewust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *